Du er på PROD
Ydelser

Her kan du finde centrale tal om modtagere af den ydelse, som du gerne vil vide mere om. Fælles for ydelserne er, at de bliver udbetalt til personer i den erhvervsaktive alder, som er uden arbejde i kortere eller længere tid.

I databanken kan du også finde målinger om ministerens udmeldte mål for Jobcentrenes beskæftigelsesindsats.

Du skal gå ind i databanken via den ydelse, som du gerne vil finde oplysninger om.

Temaer

Her kan du finde centrale tal om specifikke temaer i beskæftigelsespolitikken. Fælles for temaerne er, at de udspringer af beskæftigelsespolitikken. Temaerne er forankret i ydelser, der bliver udbetalt til personer knyttet til arbejdsmarkedet, som er uden arbejde i kortere eller længere tid.

Du skal gå ind i databanken via det tema, som du gerne vil finde oplysninger om.

Styringsværktøjer

Her kan du finde data, der understøtter og styrker dialogen i det beskæftigelsespolitiske system i form af:

Besparelsespotentialet, der viser kommunens besparelsespotentiale ved at nedbringe antallet af personer på en forsørgelsesydelse i kommunen til det niveau som kommunens rammevilkår tilsiger.

Reformmålinger

Her kan du finde nøgletal om beskæftigelsesreformen:
- Førtidspension- og fleksjob

Nøgletalsoversigterne samler en række af de vigtigste målinger til brug for kommunernes opfølgning på reformmål. 

Jobomsætning

Stigning i den årlige jobomsætning

Den årlige jobomsætning er steget til 746.000 i år 2014. Det er det højeste i den tid STAR har opgjort jobomsætningen. Jobomsætningen er stigende både indenfor den private og offentlige sektor, jf. figur. Målingen opgør antallet af tilfælde, hvor en person er startet i et nyt job.

Målingen findes her
Vækst i ledige stillinger

Ledige stillinger på Jobnet i vækst

I marts måned 2015 steg antallet af ledige stillinger annonceret på Jobnet til over 31.800, hvilket er det højeste antal siden oktober 2008. Samtidig er det første gang siden 2008, at antallet af ledige stillinger kommer over 30.000. De seneste måneders stigende tendens fortsættes på denne måde.

Se målingen her.

Nyt på Jobindsats: Gem valg

Du kan nu gemme dine foretrukne fordelingsvariable

Når du er logget på Min side, kan du ved at trykke ”Gem valg” få Jobindsats til at huske dine foretrukne fordelingsvariable, når du har valgt disse i en tilfældig måling. Det kan eksempelvis være dit eget jobcenter, ledighedstype eller herkomst.

Næste gang du trækker en måling på Jobindsats, vil dine foretrukne valg blive husket. Du kan ændre dine foretrukne valg igen ved at trykke ”Gem valg” igen, når du har ændret i dine valgte fordelingsvariable.