24.08.2023
Om antal og andel personer med ordinære løntimer
Målingen viser antallet af personer, der modtager løn for ordinær beskæftigelse samtidig med, at de modtager uddannelseshjælp. Derudover viser målingen også, hvor stor en del af alle uddannelseshjælpsmodtagere, der har ordinær beskæftigelse ved siden af deres uddannelseshjælp.
Hvad viser målingen?
Målingsvariabel 1: Antal personer med ordinære løntimer
Viser hvor mange uddannelseshjælpsmodtagere, der i den valgte periode har haft minimum en måned, hvor de både har modtaget uddannelseshjælp og løn for ordinær beskæftigelse i større eller mindre omfang.
Målingsvariabel 2: Andel personer med ordinære løntimer
Viser andelen af uddannelseshjælpsmodtagere, der i perioden har haft minimum en måned, hvor de både har modtaget uddannelseshjælp og løn for ordinær beskæftigelse i større eller mindre omfang.
Hvordan er målingen beregnet?
Målingsvariablerne tager udgangspunkt i antallet af uddannelseshjælpsmodtagere, der i den valgte periode har fået udbetalt løn for ordinær beskæftigelse samtidig med, at de har modtaget offentlig forsørgelsesydelse. Ordinære løntimer defineres som måneder med en lønudbetaling højere end 0 kroner og under 65.000 kroner. Dog må der ikke i samme måned være en lønudbetaling på over 15.000 kroner og samtidig være registreret beskæftigelse over 150 timer. Det vil sige, at en person ikke indgår i opgørelsen, hvis vedkommende har løn over 15.000 kroner per måned og har over 150 timers beskæftigelse, da dette bliver defineret som fuldtidsbeskæftigelse.
Andelen er beregnet, som antallet af uddannelseshjælpsmodtagere, som i den valgte periode har fået udbetalt løn for ordinær beskæftigelse samtidig med, at de har modtaget uddannelseshjælp divideret med alle uddannelseshjælpsmodtagere, der har modtager uddannelseshjælp i den valgte periode.
Øvrige opmærksomhedspunkter
Fra 1. september 2015 blev der indført en selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt en overgangsydelse (ændret betegnelse fra integrationsydelse januar 2020). Ydelserne træder i stedet for uddannelses- eller kontanthjælp for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte udlændinge samt personer, der ikke opfylder opholds- og beskæftigelseskravet. Fra 1. juli 2016 får alle i denne gruppe selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse. Indførelsen af selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse betyder, at udviklingen i uddannelses- og kontanthjælp efter 1. september 2015 skal tolkes med varsomhed.
Hvad kan målingen fordeles på?
Udover geografisk område og periode kan målingen fordeles på:
- Køn
- Alder
- Herkomst
- Visitationskategori
Disse data er for alle personer opgjort den sidste dag, den enkelte deltog i aktivering inden for den valgte periode.
Hvor kommer data fra?
Data kommer fra kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer samt AMFORA.
Hvor ofte kommer der nye tal?
Målingen bliver opdateret hver måned
Flere spørgsmål?
Find kontaktinformationer på kontaktsiden